Ontdek Vincent's Homeland


Vincent van Gogh,
treed in zijn voetsporen

In regio Noord-Brabant zijn de sporen van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh nog volop zichtbaar. Bezoek de vele unieke erfgoedlocaties en ontdek de Brabantse natuur die Vincent zo inspireerde in zijn leven. Treed hier letterlijk in de voetsporen van deze wereldberoemde Meesterschilder en ontdek Vincent’s Homeland!

Vincents Homeland

Van Zundert tot Etten en van Nuenen tot Tilburg… Ontdek in heel Noord-Brabant de plekken die Vincent gevormd hebben als mens en schilder. Hier komen zijn verleden, zijn schilderijen en zijn brieven tot leven.

image
image

In Zundert wordt Vincent geboren en brengt hij zijn kinderjaren door. In het Vincent van GoghHuis wordt de herinnering aan zijn jeugd in leven gehouden. Bezoek bovendien het graf van zijn doodgeboren broertje. Zijn naam? Ook Vincent van Gogh.

image

In Etten, nabij Breda, laat Vincent zich inschrijven als kunstschilder en heeft hij zijn eerste atelier, terwijl zijn vader predikt in de Van Gogh Kerk op de markt. Bezoek hier deze of een van de andere Van Gogh-monumenten.

image

Nuenen is een waar openluchtmuseum met vele locaties die herinneren aan Vincent. Hier maakt hij een kwart van zijn oeuvre, waaronder 'de Aardappeleters'. Stap letterlijk in zijn leven en herken zijn schilderijen in de omgeving.

Vincent in het museum

In Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch vind je onder meer de originele schilderijen van Vincent, uit zijn Brabantse tijd. Zo zie je hier het schilderij van de Collse Watermolen, een locatie die je letterlijk in Noord-Brabant kunt bezoeken.

Tip: bezoek vanaf 21 september 2019 t/m januari 2020 de unieke tentoonstelling ‘Van Gogh’s Inner Circle’.


Inspirerende arrangementen

Bezoek alle bijzondere Van Gogh-locaties in onder meer Nuenen, Zundert en Etten-Leur. Dichterbij Vincent kun je niet komen.

Bekijk onze bijzondere (meerdaagse) arrangementen of verrijk en combineer ze naar eigen wens voor een ontspannen en bijzondere beleving in Noord-Brabant.

Fiets over Vincent’s Starry Night

Tussen Eindhoven en Nuenen ligt het unieke Van Gogh-Roosegaarde Fietspad, geïnspireerd op Vincent’s meesterwerk Starry Night. Bezoekers worden in de schemering verrast door een eigentijds ontwerp van licht en kleur. Een magische beleving nabij de watermolen bekend van zijn schilderij ‘Watermolen te Opwetten’.

image
image
image
image