Creatieve urban steden vol energie


Grondleggers van Dutch Design

Noord-Brabant is het Design District van Nederland, internationaal veelgeprezen. In de provincie het fundament van het industriële verleden van Philips ende textielindustrie, vormen design, creativiteit en innovatie het fundament van de toekomst. Bezoek de karakteristieke plekken; van industriële stadslocaties tot toonaangevende DesignLabs.

Urban & Design

Het rijke industriële erfgoed van steden als Eindhoven en Tilburg vormt het fraaie decor van design en innovatie op topniveau in een rauwe urban-omgeving. Topdesigners als Maarten Baas en Piet Hein Eek vinden hier hun inspiratie en ook nieuwe talenten vinden hun weg via de Design Academy in Eindhoven.

Eindhoven

Eindhoven is de stad waar Philips haar levenslicht zag en groot is geworden. De voormalige fabriekslocaties op Strijp-S (foto) vormen nu het decor van een unieke urban hotspot. Strijp-S staat garant voor prachtige historische verhalen in een indrukwekkende omgeving, waar designers de toekomst vormgeven.

Tilburg

De Spoorzone in Tilburg staat symbool voor het ruwe en onconventionele karakter van deze stad,. De fraaie en indrukwekkende LocHal (foto) en het gigantische labyrint-kunstwerk Doloris vormen de parels van dit unieke gebied in het centrum van de stad.

Design hotspots

Noord-Brabant kent vele design-hotspots, zoals Social Label en het Design Museum in ’s-Hertogenbosch, de Blind Walls Gallery (foto) in Breda, het TextielMuseum in Tilburg en Kazerne en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Ontdek de steden en hotspots ook eens per fiets.

Foto: © Marloes de Hooge Travelvalley

Dutch Design Week

De Dutch Design Week is een toonaangevend meerdaags Design-event. Ruim 350 duizend bezoekers van over de hele wereld begeven zich naar the Capital of Dutch Design Eindhoven om te zien hoe hier op unieke wijze de toekomst vormgegeven én geïmplementeerd wordt. Voel hier de authentieke vibe van creativiteit, design en innovatie.

Foto: © Oscar Vinck

Arrangementen Urban & Design

Bezoek de unieke industriële kraamkamers van design en innovatie in onder meer Eindhoven en Tilburg.

Bekijk onze bijzondere (meerdaagse) arrangementen en verrijk ze naar eigen wens voor een ontspannen en bijzondere beleving in Noord-Brabant.

Festivals en evenementen

Noord-Brabant staat bekend om haar vele evenementen en festivals: van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven tot het Heavy Roadburn Festival in Tilburg. Van hiphop-festival Woo Hah in Hilvarenbeek tot Graphic Matters in Breda. Bezoekers uit binnen- en buitenland weten dat er in Noord-Brabant altijd iets te beleven is.

Cupola by DeCagna - Foto: © Claus Langer

Stadscentrum


Eindhoven

Social Label


's-Hertogenbosch

Textielmuseum


Tilburg