Welkom in Noord-Brabant


TEMPERAMENTVOL EN GASTVRIJ

Noord-Brabant is gelegen in het hart van Europa en in het centrum van de Benelux. Noord-Brabant is dichterbij Amsterdam, België en Duitsland dan je misschien denkt: maar 60 minuten! De ideale uitvalsbasis dus voor een meerdaagse trip in Noord-Brabant of zelfs de gehele Benelux. Het uitgebreide aanbod aan accommodaties maken de regio nog aantrekkelijker! Noord-Brabant, de toegangspoort tot de Lage Landen.

Ontdek bourgondisch Noord-Brabant

Geniet van de Noord-Brabantse natuur

Struin door onze heritage

Design in Noord-Brabant

Er op uit in Noord-Brabant

De provincie van Van Gogh

Vincent van Gogh

Wie benieuwd is naar Vincent van Gogh kan niet om Noord-Brabant heen. Hij is hier geboren en woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Noord-Brabant. En dat heeft hem gevormd als mens en schilder. Ontdek zelf de plekken in Noord-Brabant waar je zijn sporen nog kunt vinden.

Brabanders zijn levensgenieters. Met de bereikbaarheid van alle steden en toeristische locaties in deze regio, is een ontspannen verblijf gegarandeerd.

Heritage

Cultuur en historie komen tot leven in Nassau-stad Breda en de eeuwenoude vestingsteden ’s-Hertogenbosch en Heusden. Slenter door eeuwenoude stadscentra tegen het decor van prachtige natuurgebieden. Ontdek fraaie kastelen en religieus erfgoed in een sfeervolle gastvrije omgeving.

Design

Noord-Brabant is de bakermat van Dutch Design. In Noord-Brabant zitten de makers, de vernieuwers. Met de stad Eindhoven als Capital of Dutch Design, maar met nog vele andere hotspots in Noord-Brabant. Ervaar bovendien de rauwe en experimentele omgeving van de stad Tilburg, waar industrieel erfgoed weer nieuwe inspiratie biedt.

Family and fun

Je verwonderen als een kind, kan als geen ander in Noord-Brabant. Prijswinnende parken, zoals de Efteling en Beekse Bergen, zorgen voor een glimlach om de lippen van jong tot oud. Waan je op de Afrikaanse savannes, schreeuw het uit in Sint Joris en de Draak, spring rond over de ‘Brabantse Sahara’ en waan je een ridder in prachtige kastelen.

Van Gogh’s Homeland

Vincent van Gogh is geboren in Noord-Brabant en heeft hier gewoond en gewerkt. Treed letterlijk in zijn voetsporen en ontdek zijn geboortedorp, herken de onderwerpen van zijn schilderijen in heel Noord-Brabant en loop door de landschappen die hem inspireerde. Dichtbij deze unieke schilder kwam je nog nooit.

VisitBrabant TradeServices staat voor:

image