Vestingsteden en Topmonumenten


Culturele rijkdom in stad en land

Steden als ’s-Hertogenbosch en Breda bieden prachtige uitstapjes terug in de tijd. Plekken waar Jheronimus Bosch en de Nassaus hun sporen achter lieten. En wat te denken van Vincent van Gogh en andere fraaie vestigingssteden zoals Heusden, Bergen op Zoom en Willemstad. Van museum tot buitenlucht; ervaar het culturele erfgoed van Noord-Brabant.

Noord-Brabant herbergt prachtige musea en erfgoedlocaties

Van het Biesbosch MuseumEiland tot Kasteel Heeswijk en van trappistenklooster Abdij Koningshoeven tot Het Noordbrabants Museum. Allemaal in elkaars nabijheid en steeds tegen het decor van Noord-Brabantse natuur en landerijen.

's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch is een eigentijdse stad vol dynamiek, cultuur en historie. Jaren bekroond als meest gastvrije stad met de ‘Bossche Bol’ als kenmerkende stadslekkernij. Bezoek de Sint Janskathedraal, vaar door de Binnendieze of geniet op het terras op de prachtige markt. In de stad van kunstenaar Jheronimus Bosch is het genieten van een rijke cultuur in een heerlijke Bourgondische sfeer.

Heusden

Met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën, unieke winkeltjes, toprestaurants en havens is de sfeervolle typische vestingstad Heusden een geweldige bestemming die steevast hoog op de lijstjes staat van liefhebbers van kunst, cultuur en historie. Heusden is met recht een toeristische parel.

Breda

Breda is een ware Nassau-stad met een warm verleden met de Nederlandse koninklijke familie, waar diverse plekken in de stad aan herinneren. Eeuwenoude monumenten, in combinatie met water en groen, karakteriseren de stad, met de Grote Kerk als absolute blikvanger. Maar duik ook eens in de luwte van het stadspark of de sereniteit van het Begijnhof.

Basiliek van Oudenbosch

Deze geschaalde kopie (1:16) van de Sint Pieter in Rome is tussen 1865 en 1880 gebouwd in het West-Brabantse dorp Oudenbosch. Beklim je de 144 traptreden naar de top van de koepel, waar je het magistrale decor kunt bewonderen vanaf 30 meter hoogte. Ontdek de basiliek op eigen gelegenheid of onder leiding van een gids die je in de historie van de basiliek meeneemt. Ook ideaal te combineren met bijvoorbeeld het Arboretum Oudenbosch: Deze voormalige kloostertuin is in dertig jaar uitgegroeid tot groene parel, gelegen in het historisch hart van Oudenbosch.

Arrangementen The roots of the Low Lands

Bezoek het prachtige Brabantse culturele erfgoed van verleden en heden in een ontspannen en Bourgondische omgeving die Noord-Brabant te bieden heeft.

Bekijk onze bijzondere (meerdaagse) arrangementen en verrijk ze naar eigen wens voor een ontspannen en bijzondere beleving in Noord-Brabant.

Brabantse Topmonumenten

De Sint Janskathedraal vormt samen met de Grote Kerk in Breda, Het Markiezenhof in Bergen op Zoom en Kasteel Heeswijk de topmonumenten van Noord-Brabant.

Stadhuis


's-Hertogenbosch

Kasteel Heeswijk


Heeswijk-Dinther

Abdij Koningshoeven


Hilvarenbeek